Wij zijn een SCOL school
Home Onze school Opvang

Opvang

Ricardo van Rhijn Foundation

Het overblijven tussen de middag op De Springplank wordt als volgt vorm gegeven. De kinderen hebben drie kwartier pauze, waarvan zij het eerste kwartier gebruiken om samen met de leerkracht in de klas te lunchen. Vervolgens spelen de kinderen een half uur buiten onder de verantwoordelijkheid van de Ricardo van Rhijn Foundation. De Foundation biedt diverse spel- en sportonderdelen aan, zodat er tijdens de pauze gezellig met elkaar gespeeld kan worden.

Sport@School

De Ricardo van Rhijn Foundation heeft hiervoor samen met Sport2D een speciaal concept ontwikkeld: Sport@School. Sport@School gebruikt sport niet zozeer als doel, maar juist als middel. Sport doet namelijk veel meer met een kind: het laat een kind dromen, brengt een lach op het gezicht, zorgt voor de vereiste beweging en draagt bij aan het creëren van respect en verantwoordelijkheid.

Sport@School biedt een sportieve pedagogische aanpak, waarbij ook regelmatig contact is tussen begeleiders en leerkrachten. De professionals, stagiaires en geschoolde vrijwilligers gaan praktisch aan het werk, waarbij ze toezicht houden en fysiek meedoen aan het sport- en spelaanbod.

Overblijfkosten

De overblijfkosten voor het schooljaar 2019-2020 bedragen 50 euro per leerling voor het gehele schooljaar. Deze kosten moeten vóór 1 oktober 2019 zijn betaald. Lukt het u niet om het gehele bedrag in één keer aan ons over te maken, dan kunt u gespreid betalen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de directeur mevrouw Harmanneke Ensing. Kiest u ervoor om niet te betalen? Dan is het voor uw kind helaas niet mogelijk om van onze begeleide overblijf gebruik te maken. Uw kind luncht dan gewoon thuis.

Floreokids

FloreoKids verzorgt de buitenschoolse opvang in Het Gebouw in twee ruimtes direct naast De Springplank op de tweede etage. Terwijl u werkt, hebben uw kinderen plezier in een vertrouwde omgeving.

De ervaren pedagogisch medewerkers bieden door middel van kinderparticipatie veel uitdaging, creativiteit en veel leuke activiteiten aan. Ook krijgen de kinderen de kans om hun zelfstandigheid te ontdekken en te ontwikkelen. Naast de twee binnenruimtes heeft FloreoKids ook de beschikking over een buitenruimte, waar uw kind naar hartenlust kan spelen en sporten.

BSO Het Gebouw is gedurende schoolweken geopend van 14.30-18.30 uur en op woensdag van 12.00-18.30 uur. In de vakanties is de BSO geopend van 07.30-18.30 uur.

• Functioneel